duminică, 12 iulie 2009

Theraphosa blondi


Este una dintre cele mai dorite si mai mari tarantule din lume. Parerile sunt impartite daca blondi este cea mai mare tarantula din lume sau apophysis. Este un paianjen imens, cu specimene ce ating 32.5 cm in intinderea picioarelor. In salbaticie sunt gasiti in pamant in galerii de pana la 60 cm in sol. Cum majoritatea oamenilor nu ii pot oferi o asemenea adancime de substrat, si cum majoritatea oamenilor vor sa isi poata si observa tarantula, 10-20 de cm de substrat sunt suficienti. Aceasta specie este relativ agresiva cu perisori urticanti extrem de iritanti. Nu este o specie pentru incepatori. Theraphosa blondi este foarte greu de inmultit in captivitate, deci foarte rare! Este o tarantule ce nu poate lipsi dintr-o colectie serioasa!

Habitat: Venezuela.
Tip: Specie sapatoare.
Dieta: Puisorii pot fi hraniti cu greieri si alte insecte mici. Adultii mananca gandaci, alte insecte mari, soparle mici si ocazional un pui de soarece sau un soarece adult.
Marime adulta: 22.5-32.5cm.
Rata de crestere: Rapida.
Temperatura: in jur de 27 C.
Umiditate: 75-80%.
Temperament: Semi-agresiv si nervos.
Terariu: Inaltimea nu este la fel de importanta ca lungimea. Un substrat de pamant/turba este suficient. Nu sunt necesare decoratii, dar puteti adauga o scoarta sau un bustean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu