duminică, 12 iulie 2009

Heterometrus longimanus


Acesti scorpioni sunt o specie buna pentru incepatorul care doreste ceva mai agresiv decat Pandinus imperator (Emperor Scorpion) . Asemanatori cu acesta din urma in colorit si chiar in forma, Heterometrus longimanus au o culoare maro inchis spre neagru, cu o nuanta de verde sau albastru sub anumite conditii de iluminare.
Sunt scorpioni rezistenti si se poate incerca tinerea mai multor specimene in acelasi terariu dar acest lucru nu este recomandat. Speciile din genul Heterometrus sunt foarte similare in multe privinte si scorpionii sunt foarte asemanatori si ca necesitati si ca aspect deci datele furnizate sunt aplicabile majoritatii subspeciilor din acest gen.In concluzie acesti scorpioni sunt mari, atractivi care circula in mod frecvent in acest hobby.

Habitat: Padurile asiatice tropicale, din India pana in Indonezia
Tip: Specie terestra, sapa in functie de substrat.
Dieta:Puisorii pot fi hraniti cu greieri si alte insecte mici. Adultii mananca gandaci, alte insecte mari, soparle mici si ocazional un pui de soarece.
Marime adulta: 9-13 cm.
Rata de crestere: Medie.
Temperatura: 24-32 C.
Umiditate: 78-82%. Adultii pot bea dintr-un bol plat de apa.
Temperament: Semi-docil si nervos.
Terariu: Inaltimea nu este la fel de importanta ca lungimea. Adaugati un substrat de pamant/turba la care puteti adauga pietre sau scoarta drept refugiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu