duminică, 12 iulie 2009

Brachypelma albopilosum


O specie ideala pentru incepatori datorita dimensiunii mari si temperamentului docil. La prima vedere pare o simpla tarantula maronie, dar de aproape se pot observa perii aurii care ii acopera corpul si culoarea de un maroniu inchis a picioarelor ce contrasteaza cu abdomenul de culoarea bronzului. Asa cum spune si numele perisorii acestei tarantule par creti. O specie rezistenta si trainica, care datorita temperamentului docil poate fi manuita. Nu este recomandata manuirea frecventa a tarantulei datorita riscului de a scapa tarantula care poate suferi astfel o ruptura fatala a abdomenului. Aceasta tarantula pare a avea mai multa personalitate decat alte specii de incepatori si poate deveni cu usurinta una din favoritele colectiei tale.

Habitat: Regiunile montane din america Centrala
Tip: Specie terestra.
Dieta: Puisorii pot fi hraniti cu greieri si alte insecte mici. Adultii mananca gandaci, alte insecte mari, soparle mici si ocazional un pui de soarece sau un soarece adult.
Marime adulta: 12-14 cm.
Rata de crestere: Inceata.
Temperatura: 21-30 C.
Umiditate: 75-80%. Toate tarantulele cu un diametru ce depaseste 7 cm pot bea dintr-un bol plat de apa.
Temperament: Docil si calm.
Terariu: Inaltimea nu este la fel de importanta ca lungimea.Un substrat de pamant/turba este suficient iar ca decor puteti adauga o bucata de scoarta, un lemn , sau alt loc care sa ii serveasca drept ascunzatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu